FAQ

Om du har en fråga du vill ha svar på, klicka här.

Om Gliderzone

Annonsera gratis

På Gliderzone annonserar du gratis. Det enda du behöver göra är att registrera dig. Din annons ligger ute i 60 dagar innan den automatiskt tas bort. Du kan efter förfallodatum publicera annonsen igen utan kostnad.

När du lägger in en annons se till att den hamnar i rätt kategori. Det är ett antal fält du måste fylla i. Detta för att det ska gå att söka på annonsen.

Du kan ladda upp totalt fem bilder för varje annons. Det bästa formatet för att bilderna ska visas korrekt är 1920*1080 px. Undvik att ladda upp bilder som har en höjd mindre än 500 px.

 

Bevaka annonser

binoc-adsSjälvklart kan du bevaka annonser på Gliderzone. Vi vill ju att det ska vara enkelt att få tag på just det du är ute efter. Det enda som krävs är att du är en registrerad användare.

På sidan ”Min profil” kan du ange vilka specifika annonskategorier du är intresserad av att bevaka. Så fort en annons publiceras i en av de kategorierna får du ett mail med en länk till annonsen och en beskrivning av varan/tjänsten.

Sök effektivt

Bevaka annonserDet finns flera olika sätt att söka på denna sajt. Några snabba enkla och andra mer förfinade.

Snabbsök

Det snabbaste sättet att söka på är via länken Snabbsök i menyn. När du klickar på länken kommer du till en sida med de olika kategorierna. Om du exempelvis klickar på kategorin skärmar ser du alla annonser under den kategorin. Dvs. friflygskärmar, mini- & speedwings, kiteskärmar, paramotorskärmar, tandemskärmar och nödskärmar för både skärm- och hängflyg. Vill du bli mer specifik klickar du bara på en underkategori som friflygskärmar så ser du alla annonser för dessa.

Det gula sökfältet

Sökfältet för flyzoone.com

I det gula sökfältet kan man göra sammansatta sökningar. Man kan söka på avstånd till annonsören, på kategorier, på sökord och kombinationer av dessa.

För att göra en avståndssökning måste du lägga in en stad eller ett postnummer som startpunkt i ruta 1. Sedan ställer du in radien för sökningen i ruta två. Lämna ruta 3 och 4 tomma och du kommer då som svar få upp alla annonser inom radien.

Om du sedan lägger till en kategori i ruta 3, exvis Friflygskärmar, får du som svar alla annonser för friflygskärmar som är inom radien.

Om du vill se alla annonser för Ozones produkter ser du bara till att det i ruta 1 står ”Stad eller Postnummer” och att du skrivit in Ozone i ruta 4. Om du enbart skulle vilja se vilka Ozone friflygskärmar som finns ändrar du bara i ruta 3 så det står Friflygskärmar.

Du kan givetvis göra fler varianter av detta. Så prova gärna.

Förfinad sökning

search-refinedEn stor fördel med kategoriserade annonser är att det går att söka på kategorier kombinerat med specifika egenskaper för kategorin. Om du söker annonser för airbagselar som är tillverkade mellan 2014 eller 2015. Går det att hitta just såna annonser.

Du låter det stå ”Stad eller Postnummer” i ruta 1 och väljer kategorin ”Selar, skärmflyg” i ruta 3 och klickar på sök. Då får du upp en bild som den till vänster, klicka på den så får du den i större format. I denna ruta kan du sedan förfina din sökning. Du kan söka på vilket skydd du vill ha, ange år. Du kan även söka på selar inom ett visst prisintervall. Med Förfinad sökning kan du göra exakta avgränsningar i dina sökningar. Det är bara du som sätter begränsningarna.

Egen sida

rpm-sport-sida-webNär du annonserar samlas alla dina annonser på en egen separat sida. Om du vill hitta en annonsörs samtliga annonser, gå in på en av annonsörens annonser. Under fliken ”Annonsör” hittar du längst ned i rutan en länk, ”Senaste annonserna av (Annonsörens namn). Klickar du på den länken visas annonsörens samtliga aktuella annonser.

Länken till din egna sida

Vill du hitta länken till din egen sida är den ”http://gliderzone.com/author/(ditt användarnamn)/”. Obervera att det är användarnamnet, inte visningsnamnet. Lägg upp denna länk på din hemsida så får du automatiskt en annonsida som är kopplad till din egen sida. RPM Sport är det företag som först annonserade på Gliderzone. Butikens sida ser du till vänster. Länken till denna sida är http://gliderzone.com/author/rpmsport/

Beskriv dig själv, ditt företag

Förutom själva annonserna finns också en text om företaget på rpm sportssida. Vill du lägga in en text om dig (ditt företag) så gör du det på sidan ”Min Profil” under rubriken ”Om mig”. Du hittar ”Min Profil” längst upp till höger under fliken ”Mitt konto”.

Separata egna sidor för nya respektive begagnade artiklar

Om du önskar ha separata sidor för nya och begagnade artiklar så går det också. Du behöver då registrera två olika användarnamn med varsin e-mailadress och se till att du använder det ena användarnamnet för nya artiklar och det andra för begagnade. Om du har många nya och begagnade artiklar kan det vara bra att skilja dem så här.

 

Utvalda annonser

Om du vill ha en bättre exponering av din annons kan du välja ”Utvald annons”. Då visas annonsen överst upp i ”karusellen” (slidern) och på de flesta sidor som länkar. Kostnaden för en utvald annons är 40 kr inklusive moms. Annonsen måste vara betald innan den visas. är

Betalning sker via Swish. Om du önskar en annan betalningsmodell använd sidan ”Kontakt”.

 

 

Köpekontrakt

Skärmflygning är en risksport. Vid försäljning av skärmflygutrustning är det därför  viktigt att i kontraktet finns en friskrivningsklausul  likt denna:

Köparen är införstådd i att bruk av flygskärm enligt svensk lag kräver utbildning och kompetensbevis, samt att skärmens certifiering innebär en rekommendation om lämplig piloterfarenhet.

Svenska Skärmflygförbundet (SSFF) har tagit fram ett bra köpekontrakt som bör användas vid försäljning av skärmar, selar och nödskärmar. Du finner det här. Om du laddar ned kontraktet och öppnar det med Acrobat Reader kan du fylla i kontraktet på skärmen. Det gör det enkelt att sälja utrustning med full kontroll.